Skip to main content


Wie zijn Hullie?

Anja (voormalig A-verpleegkundige) en Henk (voormalig varkenshouder) zijn gelukkig en getrouwd en hebben sinds 17 oktober 2002 Hullie in Uden opgericht.
Nadat ze jaren met veel liefde varkens hebben gehouden, zijn ze toch gestopt met hun varkensbedrijf, vanwege varkenspest en allerlei overheidsmaatregelen. Zij hebben de beslissing genomen om een Hullie op te zetten. Zij hadden in die tijd 4 kinderen in de leeftijd van de doelgroep (van 1 tot en met 12 jaar) en zodoende werden zij goed geadviseerd door hun eigen kinderen.

DE FORMULE
Hullie in Uden is LEKKER SPELEN EN HEERLIJK ETEN. Dus een combinatie van het lekker laten spelen van de kinderen, zowel binnen als buiten en het heerlijk relaxed laten genieten van de volwassenen. Anja: ”We hebben ons eerst goed laten informeren naar alle mogelijkheden en zijn daarna met onze kinderen naar vele plaatsen wezen kijken en uiteraard ook wezen spelen. Daarna hebben we dit samengebracht in de formule die nu Hullie in Uden is.”

HULLIEVOLK
Het thema is door hen zelf verzonnen en het Hullievolk is sindsdien bij velen bekend. “We houden erg van het Ujes dialect en willen niet dat dit verloren gaat. Hieromheen hebben we het Hullievolk bedacht en alle gebouwen zijn aan dit thema aangepast” zegt Henk. “Er staan oude karren, gereedschappen en attributen binnen, de muren zijn oud gemaakt, de betonnen vloer coating  is het zand van Bedaf, er komt een boom uit de bar en in die tijd hadden ze nog geen waterpas, dus is er niet veel recht bij Hullie."

BOERGONDISCH
Vooral de Boergondische sfeer, de gezellige entourage, de gemoedelijkheid en de overheerlijke menukaart onderscheid Hullie in Uden van de rest. Henk vervolgd: "Er zijn gasten die speciaal voor Hullie spareribs naar Hullie komen en dan hebben we het nog niet gehad over de heerlijke salades." Anja voegt nog toe: “Verder vinden we het heel belangrijk dat de motoriek van het kind centraal staat, dit betekent dat ze zelf alles moeten doen en dat er dan ook geen computerspelletjes, beeldschermen en motorisch aangedreven attracties zijn.”

KWALITEIT
Veiligheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij Hullie, wat blijkt uit het feit dat de speeltoestellen gekeurd zijn en goed onderhouden worden. Ook worden de speeltoestellen wekelijks helemaal schoongemaakt en voldoet de keuken aan de hoogste kwaliteitseisen. Ze zijn ze deelnemer aan “Verantwoord frituren”.
Alle Hullie frietbakjes en dergelijke zijn volledig composteerbaar en gemaakt van vezelpulp uit suikerriet, wat goed is voor het milieu.

ROOKVRIJE GENERATIE

Sinds 1 januari 2018 heeft Hullie een streng rookbeleid. Er zijn 3 plekken waar buiten gerookt mag worden, want we willen liever niet dat kinderen geconfronteerd worden met roken. Daarom staan we achter de Rookvrije generatie. 

WERKGEVER
Hullie in Uden is een werkgever voor meer dan 70 medewerkers, zowel oproep- als vaste krachten. Hullie werknemers krijgen gastvrijheidscursussen van het bedrijf Gast is Koning. Deze regelen ook regelmatig bezoek van mystery guests, waar ook weer een terugkoppeling van komt via een rapportage. Hullie personeel wordt in alle facetten van Hullie meegenomen door de zogenaamde Hullie Experience. Uiteraard wordt er dagelijks afgesloten met een personeelsborrel. Jaarlijks zijn er minimaal 2 personeelsfeesten of barbecues voor de gezellige sfeer. Er komen jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers (kinderen + volwassenen) naar Hullie. In 2003 werd Hullie gehuldigd in de Doelen in Rotterdam als 20.000 ste lid van Koninklijke Horeca Nederland.

BUSINESS AWARD
Ook was Hullie in Uden in 2005 genomineerd voor de Business Award van de gemeente Uden. Ze werden net geen ondernemer van het jaar, maar dit was dan ook al binnen 3 jaren na de opening een zeer snelle nominatie.

In 2017 werd Hullie uitgeroepen tot Beste Uitje van Brabant.

In 2018 werd Hullie tweede in de categorie Family Entertainment Center (FEC) van Nederland waar ze heel trots op zijn!

Zowel in 2014, 2018, 2019, 2020 en 2021, 2022, 2023 zat Hullie bij de TOP 10 van Leukste Uitjes van Brabant van de ANWB.

Hullie is partner van Explore Maashorst, waar vele ondernemers samen de gemeente Maashorst stimuleren. 

Hullie zijn vanaf 2017 lid van Horecabrains een netwerkclub van meer dan 300 horeca ondernemers door het hele land. Waarbij het leren van elkaar en het gezamelijk inkopen heel belangrijk is. 

Kortom Anja & Henk hebben de juiste beslissing genomen en hebben weer voldoening in hun werk. Kom dit maar eens beleven in Uden!